Text: Michael Niklasson och Britt-Marie Johannesson
Bildtexter: Lars-Owe Wirdahl
Foto: Conny Tenghoff, Janne Strandberg, Bo Zander, Lars-Owe Wirdahl, Ulf Ericsson, Tommy Ledberg, Kicki och Thomas Mellryd.


SOMMARMÖTET 2004
i
Sunne, VärmlandNormalt vid trettio-årskalas brukar jubilaren tilldelas kryckor, rullstolar eller andra presenter som skall symbolisera jubilarens ålderdom och utträdet ur den vitala ungdomen. Men så är absolut inte fallet för denna jubilaren, Club Corvette Sweden, som är vitalare och mer aktiv än någonsin. En vitalitet som klart och tydligt syntes på årets sommarmöte i Sunne vid Frykensjöarnas strand i Värmland mellan 17 och 20 juni. Fyra dagar fullspäckat av aktiviteter från tidig morgon till sen kväll. Så dom som trodde att sommarmötet lagts på ett SPA av rehabiliteringsskäl på grund av åldern misstog sig å det vildaste.

Årets sommarmöte och jubileumsfirande var hela fyra dagar långt. Eller skall man säga att det var fyra dagar kort, för visst sprang dessa dagar så snabbt iväg att de bara kändes som två. Har man kul, ömgås med kul människor och har något kul gemensamt att samlas kring går tiden fort helt enkelt. Att detta möte var uppskattat märks om inte annat på att så många människor tog ledig och anlände redan på torsdagen, något som gav mottagningskommite’n bråda men glada tider med utdelande av välkomstdrinkar, välkomstpåsar, T-shirts, kepsar och allt annat alla mötesdeltagarna försågs med. En överraskning och extra krydda var att cluben ordnade ett jubileumslotteri med ett för motorsportintresserade spännande pris. Priset var en original miniatyr av den officiella Ronnie Pettersson statyn tillsammans med bokverk om vår tyvärr bortgångne F1-stjärna. Behöver det nämnas att lotterna försvann fort som smör i solsken.

Torsdagen satte ribban för mötet genom att rivstarta med en Italiensk buffé för de matsugna och med Boppin’ Steven and Playtones som fick samarbetade med Eva Eastwood and the Major Keys för att kunna mätta alla de danssugna. Även de dryckessugna blev också mättat. Många var det som testade det speciella jubileumsglas som tagits fram speciellt för detta jubileum för att dryckessuget mättat. Ett öl-glas med guldkant och vårt jubileumsmärke påtryckt som såldes i baren med öl i eller som ni fortfarande kan köpa genom prylförsäljningen.

På fredagen fanns ett antal bufféer att avnjuta. Dels i form av den buffé av trevliga aktiviteter, seminarier och spännande utflykter som fanns att fritt välja mellan denna dag. Att någon skulle känna sig sysslolös och inte kunna finna något i sin egna smak tror vi nog var omöjligt. Efter alla aktiviteter och utflykter började en och annan bli smått hungriga igen. Om vi rivstartade på torsdagen så var denna kväll verkligen i den fortsatta accelerationens tecken. Vi mättades av en exceptionellt läcker BQ-buffé – American Style – varifrån ingen gick hungrig. Innan Boppin’ Steven och Eva Eastwood med sina respektive band fortsatte att mätta de danshungriga nere i baren skulle lottdragningen ske. Statyn av Ronny Pettersson hittade till slut hem till sin nya stolta ägare. Allt detta medan självaste Clabbe körde sin show - Rakt över disk - i de övre regionerna, snacka om att det öste på alltså. En show många kom ihåg sen tidigare år, och som nu är i ännu fräschare minne.

Lördagen är självaste höjdpunkten på våra sommarmöten, med eller utan jubileumsfirande. För många är det lördagsrallyt, för andra är det den mäktiga uppställningen av flera hundra Corvetter inför omröstningen medan det för andra är middagen som är den absoluta höjden. Oavsett så är det denna dag som runt fyra hundra Corvetter rullar runt i Värmland för att till sist samlas i långa banor utanför hotellet. Denna dag brukar därför bli något speciellt även för alla människor som bor eller befinner sig i omgivningen. Många var de glada värmlänningar som vinkade och hejade på oss när vi åkte rallyt runt de vackra Frykensjöarna i jakt på en rallyvinst.

Detta jubileum till ära hade man den absolut maffigaste av uppställningsplatser inför omröstningen man kunde önska sig. Oavsett om man satt i baren, var på hotellrummet eller passerade genom Sunne på Riks 45:an kunde man få en samlad bild av alla Corvetter. Synd bara att vädrets makter spelade oss ett spratt för en gångs skull, det behagade nämligen regna vid denna höjdpunkt. Ett litet spratt som gjorde att många inte brydde sig om att ställa upp sin bil, så det blev en del tråkiga luckor i uppställningen. Men visst är det en imponerande syn ändå vi ser på bilderna! Nu hade sommarmötet kommit upp på riktigt högvarv, och var snart var stämningen uppe på det röda.

Sjutton Corvetter var med för trettio år sedan den dag i Norsborg då cluben bildades. Nu trettio år senare var det näst intill trettio gånger så många Corvetter vid årets jubileum. Samliga av dessa som var med och startade cluben hedrades under middagen senare på kvällen. De grundare som kunde närvara på middagen kände sig nog speciellt hedrade då de fick mottaga en minnesplanket ur den för dagen inlånade konungens hand. Eller var det Hans Majestät som var mest hedrad av att få skaka hand med grundarna?

Efter en alldeles utsökt tre rätters jubileumsmiddag delades det ut priser till alla de Corvetter som bedömts som vackrast, förtjänstutmärkelser till hedersvärda medlemmar och de beundransvärda rallyvinnarna. Även alla dessa priser utdelades av speciellt inlånade celebra personer, tex. vår statsminister Goran Persson.

Även denna kväll avslutades med dans och samling i baren. Dansade gjorde vi till musik av ingen mindre än The Boppers. Detta klassiska band bjöd på mången klassisk musikstycke. Ett inte lika klassiskt inslag var när Boppers fick förstärkning av vår Tommy som framförde årets hyllningslåt till Corvetten. Dansandet och samlingen i baren fortsatte sedan en god bit in på natten.

Att åka karavan med hundratals Corvetter i en lång ringlande rad måste vara något av det mest imponerande vi kan få uppleva i vår club. Årets avslutande karavanåkande till avskedskaffet blev riktigt imponerande, det var många fler än man kunde förvänta sig som trotsade vädret. Karavanen undgick nog ingen motorintresserad av rang i hela Värmland. När kaffet hade sköljt ner den mumsiga kakan återstod inget annat än att ta farväl till alla deltagare och med ett – Vi ses nästa år – lite vemodigt påbörja resan hemåt. En klar tröst i vemodet är att hemresan görs i en Corvette som mest troligt kommer tillbaka många gånger igen, flera många gånger igen.Sommarmötet 2004 var förlagt till Sunne. Huvudhotellet var Selma Lagerlöf Spa men även Hotell Selma Lagerlöf, Hotell Frykenstrand samt Broby Gästgiveri fick tas i anspråk för att härbärgera de 800-900 deltagarna."Kan jag inte få en drinkbiljett till...". Kaij Assarsson delar ut välkomstdrinkbiljetter vid incheckningen.Vår kassör Anders Andersson ser till att incheckningen går rätt till.På onsdagseftermiddagen vigdes i all hemlighet Britt Karlson och Kaij Assarsson samt Yvonne Abefors och Ulf Edberg i Östra Ämteviks kyrka. Präst var Margaretha Lännewall, medlem 101.Djupa överläggningar framför hotellet. Tommy Wallerström lägger ut orden men är det bara Lars-Göran Olsson som lyssnar? Ingvar Wiklander talar i telefon och Bosse Zander verkar bara ha roligt ...Under fredagseftermiddagen kunde hugade medlemmar se Sunne med omnejd från ovan.Baren på Hotellet. Orkerstern i bakgrunden gör sig redo inför kvällens uppträdande.Vem får så beundrande blickar?
Wilfried Siebert och Georg Becker, två ständigt återkommande sommarmötesdeltagare från Hannover. Här har de fångat in Berit Wirdahl.På väg mot Tossebergsklätten som avtecknar sig till vänster.Fullt med Corvetter till och från kontrollen nedanför klätten.Under rallyt passade några på att åka upp på Tossebergsklätten för att se på utsikten. Det går att köra ända upp till toppen som mäter 344 m.ö.h.Utsikten från tornet på Tossebergsklätten.Kontollen vid idrottsplatsen i Sunne. Här gällde det att snabbast åka 100m och sedan stanna inom en 6-meters markering.Fikapaus vid Sahlströmsgården nordost om Torsby.På marknadsplatsen i Torsby var frågan "Vad heter Värmlands landskapsblomma"? Skogsstjärnan kan vara något annat också.Kontrollen vid Volvo i Sunne. Här gäller det att backa en (1) hjulomkrets.Efter rallyt parkerades Corvetterna upp generationsvis och alla bjöds på nygrillad hamburgare och öl.
Gräsfältet nedanför hotellet var fyllt av Corvetter.Nu är det "line up" inför karavanen till "Hejdå-kaffet" .Som synes fick en ansenlig sträcka av Riksväg 45 tas i anskråk."Hejdå-kaffet" med tårta intogs på Sillegården en dryg mil söder om Sunne.Restaurangen vid Sillegården.
Efter kaffe och tårta återstår bara hemresan. Återigen, ett fantastiskt sommarmöte är till ända. Nu höjer vi blickarna mot sommarmötet 2005.Sommarmötesloggan 2005. Design: RUBO.