Foto: Lars-Owe Wirdahl, Tommy Ledberg, Janne Strandberg
Text: Michael Niklasson, Britt-Marie Johannesson


Rallyt "Billingen Runt", frågor och svar.

Visst är det fantastiskt


Att kunna få folk att samlas i stora skaror och göra saker som dom vanligen inte skulle kunna drömma om att göra eller att få uppleva. Samt att dom samtidigt säger att det är det roligaste och bästa man varit med om.


Vad är det som kan få folk att:
• Fira en 50-åring med ett kalas som varar i fyra hela dagar, utan att deltagarna
   tröttas ut och har långtråkigt?
• Samlas med 700 andra personer kring en enda bil?
• Offra sin dyra fritid till att frivilligt sätta sig i en långsam bilkö i timmar?
• Överväga att köpa en bil av en ”främling” i kön utanför en restaurang?
• Uppskatta att få sig själv och sin favoritbil både hädad och smädad av en annan
   ”främling”?
• Ensam ge sig ut och åka på sightseeing tur i okända trakter, utan buss och guide?


Jo, vi talar givetvis om

CCS sommarmöte 2003 på
Billingen och Corvetten 50år.Dessa fantastiska sommarmöten som numera samlar 700 personer med otroliga 335 Corvetter i hela fyra dagar. I år kom dessutom 80% av alla deltagare redan under torsdagen. Snart blir det väl att mötet varar en hel vecka?

I år var det som sagt på Hotell Billingehus i Skövde som vårt möte hölls. Ett hotell placerat på toppen av ”Berget” Billingen mitt ute på ”västgötaslätta”. Denna placering ger en magnifik utsikt över omgivningen, här kan man verkligen tala om milsvidd utsikt.

Trots att mötet egentligen startar först på fredagen kommer lejonparten av deltagarna redan under torsdagen för att inte missa något. Att många tar chansen att använda denna dag för att värma upp festmusklerna gick inte att missa.

Fredagen var som brukligt vikt åt aktiviteter på egen hand. Det fanns ett antal fantastiska resmål framlagda som på ett smörgåsbord för besökarna att välja från. Vissa valde utflykten till Läckö Slott och fiskelägret Spiken, vissa valde att följa i Arn Magnussons fotspår medan andra valde att besöka Skara sommarland. Andra gav sig på eget bevåg ut på jakt efter traktens celebritet ”Skara Bert”, och lyckades. Gemensamt oavsett resmål var att alla såg mycket nöjda ut vid återkomsten på eftermiddagen.
De som valde att stanna kvar på Billingehus kunde besöka ett föredrag om effektmätning. Det var Jonny Fernlund och Nils G Engström från Rototest AB gav oss den möjligheten.

Innan kvällsmaten hölls den omtalade auktionen av en jubileums Corvette. En auktion som möjliggjordes av vår huvudsponsors, Exclusive Cars, generositet. Kvällens auktionsförrättare Ingvar Oldsberg hade ett styvt jobb i auktionerandet innan klubbslaget slutligen kunde slås och en ny lycklig ägare till en jubileums Corvette kunde skåda ljuset. Det fina i kråksången var att bilen var fullt körklar, och kunde därför åka runt på lördagsrallyt med sin nya ägare.
Temat för kvällen var amerikanskt och specifikt då cowboys. Här samlades flera hundra utklädda till cowboys och cowgirls ätandes barbeque spareribs medan man tittade på uppvisning av square dance på hög nivå. Förresten så tittades det inte bara på dansen, utan ett tjugotal av deltagarna passade dessutom på att testa denna dans under sakkunnig ledning.
Som sista aktivitet denna kväll hade Lenny Norman en bejublad stand up-föreställning. Han passade på att skicka ut gliringar och tankar om allt i stort och smått, även vår älskade Corvette fick sin beskärda del. En del som gick ut på att Corvetten var en osvensk företeelse med sina 400 hästkrafter och plats för 2 personer, han hävdade bestämt att en bil med plats för 400 personer och 2 hästkrafter vore mer svenskt.

Lördagen var helt reserverad åt Corvetten och Skövde. Dagen startade med ett helt fantastiskt arrangerat Corvetterally i Skövdes allra vackraste omgivningar på slingriga och charmiga vägar. Vägar, vyer och omgivningar vi inte trodde fanns innan detta rally. För vem kunde bara drömma om att man kunde titta ut över Hornborgarsjön från ett nästintill fågelperspektiv genom en bilruta?
Väl tillbaka på hotellet ställdes alla dom dryga 300 Corvetterna ut på Billingens skidstadium. Ett minst sagt imponerande parkeringsarrangemang som inte blev sämre av att Charlie Östlund fungerade som speaker och lyckades intervjua ett stort antal av förarna som kom in för att parkera. Under avspisande av hamburgare som cluben försåg alla deltagare med startade sedan det nästintill hopplösa jobbet med omröstningen. Hopplöst, jo för hur skall man kunna välja ut den finaste bilen när alla 300 är det finaste som finns, eller?

Kvällens middag serverades i Blå Hallen. En gigantisk sal där alla 700 kunde sitta tillsammans och bli serverade samtidigt. Dessutom kunde alla ha ögonkontakt med alla i salen. Maten var en för kvällen alldeles speciell skapelse av vår egen matskapare Randolf Lange. Middagen var helt igenom Corvette inspirerad med en ”Split Window” serverad som förrätt, en ”Big Block 454” som huvudrätt och som sedan avslutades med en riktig ”BurnOut”. En burnout som det rök om så till den milda grad att brandlarmet gick. Efter middagen utbringades ett fyrfaldigt hurra och en champagneskål för jubilaren.
GM’s informationschef i Sverige, Håkan Engström, passade på tillfället att informera om GM’s planer framöver, däribland planerna på den nya Corvette C6. Under middagen fick också alla vinnare ifrån rallyt och omröstningen av finaste bilar mottaga sina väl förtjänta priser under stort jubel.
Hela denna långa dag avslutades sedan med dans till clubens husband Chris Birgerch långt in på småtimmarna.

Efter ett par så späckade dagar var det nog många som uppskattade mötets lugna avslutning, med en Corvette-karavan till ”Hej-då kaffe” i på söndagen. En karavan som i år startades med fyrverkeri från backarna nerför Billingen och avslutade med många farväl och löften om snara återseenden i den gamla kurorten Lundsbrunn där avskedskaffet dracks.

Som en avrundning kan nog sägas att ingen av oss som var med kommer i första taget kommer att glömma något av detta höjdarmöte.

Sist men inte minst måste vi tacka alla som gjorde att detta möte blev så fantastiskt som det blev. Ett stort tack till alla i CCS som var med och arrangerade, sponsorerna Exclusive Cars och GM, Hotell Billingehus med sin underbara personal, Lenny Norman och Ingvar Oldsberg, alla medarrangörer, alla trevliga deltagare och alla andra som är förtjänta av ett tack. Och ett tack även till alla Corvetter som denna helg valde att visa upp sig från sin allra bästa sida.


Vi ses igen nästa år – Någonstans i Sverige – För att då fira att CCS fyller 30 år.
Billingehus sett nedifrån, de stora fönstren är matsalen.Alla välkomstpåsar, T-shirts och kepsar på plats, incheckningen har ännu inte öppnat.Incheckningen hade tagit hotellets garderob i besittning.Vår kassör, Anders Andersson, prickar av i datorn. 335 registrerade Corvetter blev det när alla kommit!En nöjd medlem, Conny Tenghoff under ett besök hos Lena Jägdahl i Prylshopen.På fredagseftermiddagen var det direktsändning i Radio Skaraborg från Ingvar Wiklanders 1998 Pace Car.En skylt vid hotellets uppfart som ingav en viss oro ...Lars Rodeblad och Benny Janall från Exclusive Cars framför några av de salubilar de visade upp vid hotellets entré.Ronny Fernlund från Rototest AB håller föredrag om effektmätning.Fredagsutflykten till Läckö gick i två omgångar med totalt ca 40
Corvetter.Entrén till Hotell Billingehus."All Corvettes are Red" är titeln på en bok om C5:ans "födelse"."Tvättplattan" vid hotellets baksida.Skinande rent blir det ...Fredagskvällens klädsel: Country&Western.Så här många var vi som var med på corvetteauktionen på
fredagskvällen utanför Blå Hallen vid Billingehus.Ingvar & Ingvar inför auktioneringen av Jubileumscorvetten.Känd speaker provsatt auktionscorvetten under fredagskvällen.Modellbilen gick i auktionen för 4000kr. Köparen donerade pengarna till klubben.
Vi bugar och tackar!10-årsplaketterna delades ut av Ingvar Oldsberg.Squaredansuppträdande av Skövde Squaredancers.Efter grillfesten på fredagskvällen glänste corvetterna i den sista
fredagssolenKari Auvinen från Östhammar i sin 70:a prickar korgen under manöverprovet.Christer Flor från Mariestad dirigerar bilarna till manöverprovet med fast hand.Christer och Lisbeth Bergström skötte målgången för rallyt vid Billinghus.Johan o Pirjo Wahlquist kunde inte köra rallyt med den låga bilen, trots att den är röd som en riktig Corvette. Men vi gratulerar ändå till den fina bilen.Kontrollen vid Eggby kyrka var välbesökt.Flämslätts stiftsgård fick denna lördag fint fikabesök.Visst var det fint vid fikaplatsen vid Flämslätt.Att alla känner sig välkomna åter till Skaraborg räknar vi med.Fick ni klart för er vad det var för sorts tänger det var. Om inte kolla in det rätta svaret här på hemsidan.Vår speaker Charlie Östlund i full gång.Varje sommarmöte har en egen ljugarbänk.Kan det bli mer rött på en corvetteutställning under detta röda
jubileumsår?ZR-1 modellen som alltid har huven öppen.The Champions, vi saluterar er där ni tronar på första parkett.Uppställningen Corvetterna på Skidstadion. (Bilden är tagen 20:30, därav så få betraktare.)... och så här såg det ut från ovan.Kön på karavanen under uppställningen för avresa till Lundsbrunns kurort och Hej-då kaffet.Vår allas Rubo i film-och interjuvtagen. Tack vare Rubo (Rune Borg) har vi våra möten dokumenterade på video och kan återuppliva mötesminnen när andan så faller på ...Lundsbrunns kurort.
Förutom gott kaffe och bröd så fanns här möjligheten att "dricka brunn".En avkopplande sista gemenskap innan det var dags för resan hem, var och en till sitt. För många av oss är nog blickarna redan satta till den 17 juni 2004 ...Ett särskilt tack till dessa som varit med och gjort rallyt till den succé
det blev. Några saknas på bilden, tack till er också.